Skriv ut

KAROSS

En 25-50 år gammal VW buss utan, eller med endast lite rost är mycket ovanlig. Därför kan man lika gärna sluta med att se rost som ett ”rött skynke”, utan som en del av en äldre bils mognad! Man ska bara akta sig för ett övermoget exemplar på väg mot föruttnelse… Det bästa tipset är att ha med sig en person som har en nykter syn på bilköpet, d v s som inte redan övertygat sig själv om hur bra bilen är. Att vara klarsynt är, som tidigare nämnts, av yttersta vikt när man köper bil.

Jämfört med andra jämngamla bilar står sig folkabussen ganska bra vad gäller rost, men det som i värsta fall kan sluta med total upprostning börjar oftast på några kända ställen. Vid första titten på bussen har vi i ett tidigare kapitel uppmanat dig att kika efter rost längs karossens och dörrarnas nederkant. När du är klar med det kan du börja specialstudera följande:

  1. Domkraftsfästen
  2. Golvet fram
  3. Hjulhus fram
  4. Golv lastutrymme
  5. Hörnen bak
  6. Hjulhus bak
  7. Fönster

 

VW-bussens kaross är konstruerad så att allt är svetsat i allt, och det gör den ofta svår att laga. Det positiva är att alla plåtar fortfarande finns att köpa, och man kan nästan bygga en kaross själv om man vill.

Mest komplicerat att laga, men enklast att upptäcka, är rost vid domkraftsfästen fram och bak (1). Ett illmarigt knakande vid upphissning med domkraft är ett symtom på sjukdomen. Kryp in och hamra omkring lite under bussen, man ser rätt snart om det är friskt eller sjukt under den. Verkar den vara lagad mycket? Här ser det vana ögat om det är riktigt gjort eller bara paniklagat för att klara besiktningen och eventuellt en säsong till.

Nästa kontrollpunkt är golvet fram (2) samt främre hjulhus (3). För att se ordentligt kan du ta bort båda stolarna och lirka bort golvmattan. Knacka försiktigt och kontrollera speciellt ute vid trösklarna, både från utsidan och insidan. Inspektera även under hjulhusmattan, där stolarna ska sitta. Om du upptäcker fukt så är det ett tecken på läckage, antagligen från dörrar/fönster eller i värsta fall från något hål i karossen. Plåt som ansätts av fukt både inifrån och utifrån vill inte vara med länge, så om det inte redan är krisläge blir detta något för ”att göra” listan! Titta även på de främre dörrstolparnas möte med golvet. Kontrollera även de främre hjulhusens kondition mot väggen bakom stolarna. Domkraftsfästena och den främre tvärbalken kan vara hårt anfrätta av rost.

Golvet i lastutrymmet (4) har i bussutförandet gummimattor mot främre hjulhuset som man bör titta under. Detta gäller även mattor och speciellt heltäckningsmattor i campinginredda bilar. På grund av inredningar i trä framförallt i campingbilar, kan det vara svårt att komma åt alla rostkällor. Så var extra observant på fukt eller fuktfläckar.

Gå bakåt utanför bussen till de rundade hörnen (5). Där finns batteriet finns innanför den högra sidan, och på den andra sidan hittar man ofta bensinvärmaren (ebersprächer). Dessa hörn är mycket rostkänsliga, beroende på att smuts lätt samlas där. Smutsen både bevarar fukt samt fräter sig in i lack och plåt med tiden. Plåten under batteriet kan också lätt bli dålig av batterisyra som läckt.

Dags att kika på de bakre hjulhusen (6). Känn med handen i taket på dem och främst nere mot tröskeln. Se efter om karossidan har små inbuktningar som följer ”taklinjen” i hjulhuset. Om så är fallet, är det punktsvetsarna som syns, då de dras inåt när rost tränger sig emellan plåtarna.

Fönster som läcker vatten kan ställa till det rejält (7). Speciellt vindrutan samt de övriga främre rutorna är mycket rostkänsliga i sina infästningar. Tag en liten skruvmejsel och känn innanför listen, speciellt i nedre hörn och underkant. Lyft även på gummilister och titta. Inspektera även inifrån. Rosten kan ibland sprida sig till panelen ovanpå instrumetbrädan.
Även takfönster som läcker kan ge mycket allvarliga rostskador om man inte är uppmärksam. Vattnet letar sig ner i alla stolpar på bilen och den har fått en dödskyss utan att ägaren vet det.

Ännu ett känsligt ställe (ej på bild) är vid antennens fäste. Detta sitter faktiskt rakt under avrinningen från dropplisten som ger ifrån sig en ordentlig stril när det regnar, så därför är det extra anledning att kolla. Hålet kan redan vara förstorat på grund av rost, och sitter antennen dessutom lite löst är det bara för regnvattnet att rinna rakt in och fortsätta längs med insidan på fronten vilket leder till en pöl under gummimattan vid förarens fötter.

Övriga ställen att titta efter rost är: Sidodörrar, bakluckor, motorluckor, kromdetaljer och navkapslar.

Hoppas att denna genomgång inte har avskräckt dig för mycket. Kom ihåg att en VW buss stolt kan användas i alla olika skepnader. Vem har inte njutit av filmscenen med det gassande californiska landskapet, utanför det dammiga vägfiket står den solbrända bussen med blandade färger på karossen och lojt hängande kofångare…

 

 

. Posted in Köptips